WORKSHOPS

For several years, we at Remake have produced professional workshops, talks and lectures for both private events, schools and fairs. We are specialized in themes of ecological and responsible design, sustainable style and wardrobe maintenance. Our scale ranges from lectures/talks in small events to larger workshops. Please ask for an offer on an event of your choice or suggest another type of collaboration with Remake. Inquiries can be sent to info@remake.fi. All of the workshops, talks, lectures and consultations will be held by Remake’s recycle experts, Master Seamstress Paula Malleus and trashionista Outi Pyy.


Remake tarjoaa erilaisia kierrätys- ja ekomuotiin keskittyviä luentoja ja kursseja yrityksille. Kurssit sopivat luentomuotoisena myös yhteisöille, tuotelanseerauksiin, messuille, asiakasiltoihin ja henkilökunnan koulutus- ja virkistystilaisuuksiin. Seuraavissa muutamia esimerkkejä siitä, millaisia aiheita ja sisältöjä voimme kursseilla ja luennoillamme käsitellä. Kurssit voidaan toteuttaa pienimmillään muutaman tunnin luentona tai syvennettynä useamman päivän laajempana kurssikokonaisuutena, jossa on mukana erilaisia ompelutyöpajoja. Ohjaajinamme toimivat ompelijamestari Paula Malleus ja trashionista Outi Pyy.

CONTACT US


VAATTEEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET
– Tekstiiliteollisuus on maailman makeita vesistöjä toiseksi eniten saastuttava teollisuudenala. Yhden farkkuparin tuottamisen kuluu n. 10 000 litraa vettä, mikä vastaa yhden ihmisen 10 vuoden juomavesiä. Vaatetusalan ammattilaisen pitäisi tietää millaisia ympäristövaikutuksia hänen suunnittelemallaan ja valmistamallaan tekstiilillä on. Yksi tapa laskea vaatteen ekologista jalanjälkeä on käyttää post consumer jätettä päämateriaalina ja laskea tuotteille MIPS-arvot (material imput per service).

 

MEM – MAAILMAN EKOLOGISIN VAATEMALLISTO – Remaken Paula Malleus on suunnitellut ja valmistanut maailman ekologisimman vaatemalliston. Sen nimi on MEM ja se valmistetaan kokonaan vanhoista, kuluttajan käytöstä poistuneista vaatteista. Kurssilla käydään läpi malliston valmistusprosessi ja miksi se on valmistustavaltaan ainutlaatuinen maailmassa ja pioneerityötä kierrätysmuodin saralla.


TEKSTIILIJÄTTEEN TYYPIT
– Kurssi avaa tekstiilijätteen eri tyypit, terminologian ja jätetyyppien väliset suhteet. Puhumme myös siitä, mitä keinoja on syntyvän jätteen vähentämiseksi ja miten se kannattaa ottaa huomioon mm. tuotesuunnittelussa. Kurssin sisältö on osa kiertotalouden perusosaamista ja olennaista varsinkin niille henkilöille, ketkä aikovat työskennellä kierrätysmateriaalien kanssa tulevaisuudessa tai käyttää sitä materiaalina valmistamissaan tuotteissa.


TEKSTIILIKIERRÄTYS & LAJITTELU
– Ei ole olemassa yhtä kierrättävää tahoa tai laatikkoa, joka huolehtisi sekä vanhat myyntikelpoiset vaatteesi että lumput eteenpäin. Kurssilla tutustutaan vaatekierrätyksen taustoihin ja selvitetään mihin kaikki eri keräyksiin antamamme ja jätelaatikoihin kantamamme vaatteet kulkeutuvat Suomessa ja maailmalla. Pajassa opetellaan lajittelemaan ylimääräiset ja vanhat kodintekstiilit oikeisiin paikkoihin kestävällä tavalla. Käymme läpi myös tuotteiden second hand netti- ja kirppismyynnin eri vaihtoehtoja.


INSPIROIVAT KIERRÄTYSKÄSITYÖT
– Kurssilla puhutaan vaatteiden ja sisustustuotteiden valmistukseen sopivista kierrätysmateriaaleista ja annetaan ideoita niiden käyttämiseen. Esittelemme myös kauniin kierrätys designin perusteesit ja Paulan ja Outin vuosien varrella valmistamia kierrätyspukuja.


EKOLOGINEN PYYKKIPÄIVÄ & VAATEHUOLTO
– Kuluttajan käsissä syntyy kolmannes vaatteen ympäristövaikutuksista sen elinkaaren aikana. Oikeilla pesuaineilla ja pyykkäämisellä pystyt pidentämään vaatteittesi elinikää ja säästämään rahaa. Kurssilla puhutaan mm. vedenkulutuksesta, teollisuuden ja kuluttajan käyttämistä kemikaaleista ja ekopesuaineista ja käydään läpi pyykinpesun muita ympäristövaikutuksia kuluttajan näkökulmasta. Ekologinen vaatehuolto on kansalaistaito.


TAHRANPOISTO ON VAATEHUOLLON HIFISTELYÄ
– Moni meistä vesipesee ja konepesee vaatteitaan turhaan, kun tahraepisodeista selviäisi helpommin nopealla pienemmälläkin vaivalla. Teolliset tahranpoistoaineet ovat taas aikamoisia ympäristömyrkkyjä, eivätkä sovi lapsille tai allegisille. Neuvomme kurssilla miten tahroja poistetaan ekologisesti, turvallisesti ja hellävaraisesti käyttäen suurimmaksi osaksi omasta keittiöstä löytyviä tarvikkeita.


VARTALOMALLIT & MITTATAULUKOT
– Tuntuuko siltä, että istuvien vaatteiden löytäminen on vaikeaa? Vika ei ole sinussa, vaan eri vaatevalmistajien käyttämissä mittataulukoissa. Määrittelemme illan aikana jokaiselle oman vartalomallin ja otamme kaikista mitat. Vertailemme eri valmistajien kokoluokituksia vaatteissa ja asusteissa. Omien mittojen kanssa vaatekaupoilla ja kirpputoreilla käynti helpottuu huomattavasti.


KESTÄVÄ TYYLI
– Kestävä tyyli on yhdistelmä laadukkaita materiaaleja, kirppareita ja nettikauppoja. Kurssilla perehdytään ekologisen ja eettisen muodin eri tyyppeihin, annetaan vinkkejä vaateostoksien tekemiseen ja miten niitä voi soveltaa omassa vaatekaapissaan ja ostoksilla.


VAATEKUIDUT – MUODIN ALKUAINEET
– Illan aikana käydään läpi yleisimmät vaatetuskuidut, niiden käyttöominaisuuksia ja huolto-ohjeita. Puhumme arkivaatteitten, kausivaatteitten ja asusteitten säilytyksestä ja tekstiilituholaisista. Illan aikana opettelemme tunnistamaan eri kuituja hypläystesteillä ja polttokokeilla. Saat kurssilta mukaasi myös tekstiilikuitutaulukon.


NEULEITTEN PAIKKAUS JA KORJAUS
– Jokaisella meillä on paksuja tai ohuita neulevaatteita, joihin on tullut erilaisia kulumia ja reikiä. Kurssilla käydään eri karvakuidut läpi ja opetetaan erityyppisiä parsinta, ja huoltokeinoja neuleille. Puhumme myös neuleitten tahranpoistosta ja neulepyykin pesemisestä.


FARKKUJEN KORJAUS & HUOLTO
– Farkut ovat yksi vaatekaappimme käytetyimmistä vaatteista. Jokaisen parin tekemiseen kuluu perinteisesti n. 10 000 litraa makeaa vettä, joten niiden huolto ja korjaus on ympäristöteko. Kurssilla käydään läpi farkkujen yleisimpiä huolto- ja korjaustoimenpiteitä, tuunausta (koristelua) ja mallin kevyttä muokkausta.


OMPELUTYÖPAJAT:


FARKKUJEN TUUNAUS
– Neuvomme pajassa eri tapoja korjata omia farkkuja. Mukana mm. paikkausta, mallin muokkausta ja koristelua.


MESSUMATTOPAJA
– Messumatto on kertakäyttömateriaalia ja jätettä, mitä syntyy valtavat määrät messuilta ja isoista tapahtumista. Työpajassa valmistetaan käytetystä matosta erilaisia sisustustuotteita. Paja sopii aloittelijoille ja yli 5-vuotiaille lapsille.


TR/RE -OMPELUPAJA
– Trashion Remade on Suomen ensimmäinen open source –mallisto, jonka ompelu- ja valmistusohjeet ovat ladattavissa ilmaiseksi netistä. Ompelupajassa valmistetaan malliston tuotteita käytetyistä t-paidoista ja ylijäämä promopaidoista. Lookbook: http://outilespyy.com/trashionremade-lookbook/


VETOKETJUN KORJAUSTYÖPAJA
– Vetoketjun rikkoituessa koko vaate saattaa jäädä käyttökelvottomaksi. Se on silloin myös hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaksi kelpaamaton. Käymme pajassa läpi vetoketjun korjaustoimenpiteet (farkut, hameet, mekot, takit) ja yleisimmät syyt miksi ne hajoavat.

remake_talks_lectures