WORKSHOPS

For several years, we at Remake have produced professional workshops, talks and lectures for both private events, schools and fairs. We are specialized in themes of ecological and responsible design, sustainable style and wardrobe maintenance. Our scale ranges from lectures/talks in small events to larger workshops. Please ask for an offer on an event of your choice or suggest another type of collaboration with Remake. Inquiries can be sent to info@remake.fi. All of the workshops, talks, lectures and consultations will be held by Remake’s recycle experts, Master Seamstress Paula Malleus and trashionista Outi Pyy.

Remaken Töölön ateljeessa järjestettäviin avoimiin työpajoihin on mahdollista ilmoittautua jokaiselle erikseen tai useampaan kerralla. Yhden työpajan hinta on 35€ (opiskelijoille 30€). Pajoihin on myös mahdollista lunastaa kausikortteja erikoishinnoin! 5krt / 150€ ja 8 krt / 220€ (laskulla). Tilaisuuksissamme on kahvitarjoilu.

 

 1. NEULEITTEN PAIKKAUS JA KORJAUS

Ke 1.3.2017 klo 18.00 – 22.00  SIIRRETTY. UUSI AIKA ILMOITETAAN MYÖH.

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 12 henk.

Jokaisella meillä on paksuja tai ohuita neulevaatteita, joihin on tullut erilaisia kulumia ja reikiä. Kurssilla käydään eri karvakuidut läpi ja opetetaan erityyppisiä parsinta, ja huoltokeinoja neuleille. Puhumme myös neuleitten tahranpoistosta ja pyykin pesemisestä.

 

 1. VAATEKUIDUT – MUODIN ALKUAINEET

Ke 29.3.2017 klo 18.00 – 22.00  SIIRRETTY. UUSI AIKA ILMOITETAAN MYÖH.

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 15 henk.

Illan aikana käydään läpi yleisimmät vaatetuskuidut, niiden käyttöominaisuuksia ja huolto-ohjeita. Puhumme arkivaatteitten, kausivaatteitten ja asusteitten säilytyksestä ja tekstiilituholaisista. Illan aikana opettelemme tunnistamaan eri kuituja hypläystesteillä ja polttokokeilla. Saat kurssilta mukaasi myös tekstiilikuitutaulukon.

 

 1. EKOLOGINEN PYYKKIPÄIVÄ & VAATEHUOLTO

Ke 26.4.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 20 henk.

Mitä on ekologinen vaatehuolto? Entäs ekopesuaineet? Mitä kannattaa pestä pesukoneessa ja mitä vain tuulettaa tai pakastaa? Illan aikana käydään läpi pyykinpesun ympäristövaikutuksia, ja miten voit tehdä omasta pyykkipäivästäsi vihreämmän. Saat mukaasi kassillisen eri ekopesuaineita ja jokaiselle kerätään joka kodin pieni ompelupaketti, jolla voi korjata vaatteista pikkuvikoja. Suosittelemme tästä pajasta kiinnostuneita osallistumaan myös tahranpoistopajaan 24.5.

 

 1. TAHRANPOISTO ON VAATEHUOLLON HIFISTELYÄ

Ke 24.5.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 15 henk.

Moni meistä vesipesee vaatteitaan turhaan, kun tahraepisodeista selviäisi helpommin nopealla pienemmälläkin vaivalla. Teolliset tahranpoistoaineet ovat taas aikamoisia myrkkyjä, eivätkä sovi allegisille. Neuvomme pajassa miten tahroja poistetaan ekologisesti, turvallisesti ja hellävaraisesti käyttäen suurimmaksi osaksi omasta keittiöstä löytyviä tarvikkeita. Suosittelemme tästä pajasta kiinnostuneita osallistumaan myös ekopyykkipajaan 26.4.

 

 1. VETOKETJUN KORJAUSTYÖPAJA

Ke 14.6.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€ (opiskelijakortilla 30€). Kurssille mahtuu 12 henk.

Vetoketjun rikkoituessa koko vaate saattaa jäädä käyttökelvottomaksi. Se on silloin myös lahjoitettavaksi kelpaamaton. Käymme pajassa läpi vetoketjun korjaustoimenpiteet (farkut, hameet, mekot, takit) ja yleisimmät syyt miksi ne hajoavat. Ota kurssille mukaan oma korjattava vaate, josta on vetoketju hajonnut. Jos sinulla on oma ompelukone kotona, suosittelemme senkin ottamista pajaan mukaan, niin työskentelet tutulla koneella.

 

 1. MUOTOILUKURSSI

Ke 26.7.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€ (opiskelijakortilla 30€). Kurssille mahtuu 8 henk.

Työpajassa käydään läpi nukkemuotoilun perusteet. Miten vaatteen muotoa luodaan ja kokeillaan sovitustorsolle kierrätysmateriaaleista ja ilman kaavoja. Nukkemuotoilu on inspiroiva ja luova tapa tutustua vaatteen muokkaamiseen ja kierrätysmuodin luomiseen. Suosittelemme kurssia varsinkin vaatetusalan opiskelijoille ja kotiompelijoille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan post consumer jätteen eli käytettyjen vaatteitten käsittelyssä.

 

 1. KODIN TEKSTIILIKIERRÄTYS & LAJITTELU

Ke 16.8.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 25 henk.

Illan aikana tutustutaan vaatekierrätyksen taustoihin ja selvitetään mihin kaikki eri keräyksiin antamamme vaatteet kulkeutuvat maailmalla. Pajassa opetellaan lajittelemaan ylimääräiset kodintekstiilit oikeisiin paikkoihin oikealla tavalla. Käymme läpi myös tuotteiden second hand nettimyynnin vaihtoehtoja ja valokuvausta. Tilaisuus järjestetään Iso Roban Fida-myymälässä ja pajaan osallistuvat saavat myymälästä 50% alennuksen.

 

 1. FARKKUJEN TUUNAUSPAJA 1

Ke 6.9.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 12 henk.

Neuvomme pajassa eri tapoja lyhentää, kaventaa ja/tai leventää farkut. Ota kurssille mukaan omat muokattavat farkut. Jos sinulla on oma ompelukone kotona, suosittelemme senkin ottamista pajaan mukaan, niin työskentelet tutulla koneella.

 

 1. FARKKUJEN TUUNAUSPAJA 2

Ke 27.9.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 12 henk.

Neuvomme pajassa eri tapoja paikata ja koristella farkkuja. Puhumme myös farkkujen DIY-trendeistä. Ota kurssille mukaan omat muokattavat farkut. Jos sinulla on oma ompelukone kotona, suosittelemme senkin ottamista pajaan mukaan, niin työskentelet tutulla koneella.

 

 1. TALVITAKIN KORJAUSPAJA

Ke 18.10.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 10 henk.

Vetoketjun vaihtaminen talvitakkiin on helppo homma kun tietää mitä tekee. Käymme läpi talvitakkien yleisimpiä korjaustoimenpiteitä ja pikkumuokkausta (esim. helman lyhentäminen). Ota kurssille mukaan korjattava talvitakki. Jos sinulla on oma ompelukone kotona, suosittelemme senkin ottamista pajaan mukaan, niin työskentelet tutulla koneella.

 

 1. JUHLA- TAI HÄÄPUVUN MUOKKAUSPAJA

Ke 8.11.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 8 henk.

Juhlapuvun istuttaminen voi olla yksin hankalaa. Mutta se kannattaa, koska hyvällä juhlapuvulla pärjää monta vuotta ja edullisimmillaan se löytyy käytettynä. Neuvomme pajassa juhlapukujen yleisimmät istuvuusmuutokset ja -muokkaukset. Ota kurssille mukaan oma muokattava puku tai juhla-asu. Jos sinulla on oma ompelukone kotona, suosittelemme senkin ottamista pajaan mukaan, niin työskentelet tutulla koneella.

 

 1. VARTALOMALLIT & MITTATAULUKOT

Ke 13.12.2017 klo 18.00 – 22.00

Työpaja, hinta: 35€. Kurssille mahtuu 12 henk.

Tuntuuko siltä, että istuvien vaatteiden löytäminen on vaikeaa? Vika ei ole sinussa, vaan eri vaatevalmistajien käyttämissä mittataulukoissa. Määrittelemme illan aikana jokaiselle oman vartalomallin ja otamme kaikista mitat. Vertailemme eri valmistajien kokoluokituksia vaatteissa ja asusteissa. Omien mittojen kanssa vaatekaupoilla ja kirpputoreilla käynti helpottuu huomattavasti.

CONTACT US
Messumattotyöpaja Kaapelin Joulu Remake EkoDesign 1
Messumattotyöpaja Kaapelin Joulu Remake EkoDesign 3